Crveno vino se pravi od tamnih sorti grožđa. U zavisnosti od stepena zrelosti pigment napitka varira od duboke ljubičaste, preko cigla crvene do braonkaste boje. Boja se dobija od ljuske grožđa. Proces fermentacije je na optimalnoj temperaturi od oko 30c. Vrenje je u čeličnim posudama, gde gas izbacuje kožice na površinu, ali se one moraju vratiti kako se ne bi osušile i da ne bi došlo do kontaminacije. Tako se održava punoća boje i ukusa. Sorte su Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Barbera, Mourverde, Gemay, Tempranillo, a mogu se praviti i kombinacije, odnosno kupaže crvenih sorti. Pogledajte u našoj ponudi Aleksić vina, Kovačević, Vinariju Zvonko Bogdan, Vinariju Kiš i Podrum Radovanović. Zabranjena prodaja i služenje maloletnim osobama. Prekomerno konzumiranje alkoholnih pića dovodi do ozbiljnih zdravstvenih rizika.