Visoka količina vlakana, pectina i vitamina C pomažu kod smanjivanja nivoa holesterola u krvi, a pogotovo lipoproteine male gustine.
Podiže imuni sistem:
Velike količine vitamina A i C u mangu, plus 25 različitih vrsta karotenoida održavaju imuni sistem jakim i zdravim.
Uklanja probavne tegobe:
Bogat je dijetalnim vlaknima, zbog toga se preporučuje u slučaju usporene probave.
Ovo voće sadrži i probavne enzime koji smiruju želudac i pomažu kod povećanog lučenja želučane kiseline.
Pomaže kod anemije:
Zbog visokog udela gvožđa, mango se preporučuje svima koji pate od anemije, a posebno trudnicama i ženama u menopauzi.
Trudnice, kojima su lekari propisali dodatke ishrani sa gvožđem mogu deo svojih potreba za ovim elementom zadovoljiti jedući ukusni mango.
Poboljšava rad mozga:
Mango je pun vitamina B6, koji je odgovoran za funkcionisanje nervnog sistema i mozga.
Štaviše, vitamin B6 pomaže u formiranju nekoliko neurotransmitera u mozgu, odgovornih za zdrav i miran san, i utiće na raspoloženje.
Amino kiselina glutamin iz manga jača koncentraciju i poboljšava memoriju.
Namenjena je deci, trudnicama, adolescentima, seniorima, rekonvalescentima (osobe koje se oporavljaju od bolesti, koje su na putu potpunog ozdravljenja), sportistima, rekreativcima.
Način upotrebe:
Kafena kašičica liofilizovane surutke sa organskim djumbirom direktno rastopiti u ustima ili koristiti kao dodatak u šejkovima, smutijima, jogurtu, vodi i drugim jelima.
Preporučena dnevna doza od 1 do 4 kašičice.
Jedna kafena kašičica liofilizovane surutke ekvivalentna je jednom decilitru sveže kozje surutke.
Način čuvanja:
Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od vlage, na sobnoj temperaturi.