Jedinična cena: 1.695 RSD/kg
Granum kikiriki protein se dobija mlevenjem pogače nakon hladnog ceđenja ulja iz kikirikija, prirodnim tehnološkim postupkom bez hemijskih dodataka, te ga mogu bezbedno konzumirati svi uzrasti. Prednost kikiriki proteina, u odnosu na druga proteinska brašna, jeste visoki procenat proteina i posebno amino kiseline leucin, koja pospešuje razvoj i oporavak mišića.
Kikiriki protein je takođe bogat folatom (vitaminom B9) i mineralima: fosforom, bakrom i magnezijumom. Unošenjem navedenih nutrijenata podiže se nivo energije, doprinosi se metaboličkim procesima, radu digestivnog trakta i funkcionisanju organizma uopšte. Visoka nutritivna vrednost čini ga idealnom hranom za sportiste, vegane i vegetarijance.
Ne sadrži gluten, postan je i veganski proizvod.
Upotreba:
Koristi se kao dodatak sokovima, smutijima, jogurtu i kašama, kao i u pripremi hleba (u kombinaciji sa drugim vrstama brašna), energetskih barova i kuglica, i raznih drugih slanih i slatkih poslastica.
Sastav: 100% samlevena kikiriki pogača nakon hladnog ceđenja ulja
Alergeni: Kikiriki. Može da sadrži jezgrasto voće ( badem, lešnik i orah) i susam u tragovima.
Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda