Šumski med se dobija iz slatkog bezbojnog soka „mana“ (medljike) na četinarima i listopadnim stablima. Vreme tokom kojeg pčele sakupljaju medljiku je oko dva mjeseca i počinje od sredine leta, kada više nema cvetnog nektara.

Ova retka vrsta meda je tamne boje, srednje slatkoće, specifične arome i guste teksture.
Izuzetno bogat mineralima, aminokiselinama i oligosaharidima u odnosu na druge vrste meda.
Specifična vlažnost, kao i posebnosti klime i tla doprinose tome da se šumski med smatra jednim od najboljih i najčistijih na svetu.

Nutritivne vrednosti na 100g:
• Energetska vrednost: 1538kJ / 365kcal
• Masti: 3.70g
• od kojih zasićene: 0.60g
• Ugljnihidrati: 78.80g
• od kojih šećeri: 57.80g
• Proteini: 3.80g
• So: 0.00g

Med je bogat makro i mikro elementima: gvožđe, bakar, mangan, silicijum, hlor, kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, aluminijum, magnezijum. U medu se nalaze i kiseline: glukonska, mravlja, sirćetna, jabučna, limunska, ćilibarna i mlečna. Bogat je enzimima i vitaminima B kompleksa.

Prirodna odlika meda je da kristališe, a ovaj proces ne utiče na smanjenje hranljive i biološke vrednosti meda.
Naprotiv, pravilan raspored šećera, adekvatno prisustvo polena i kristalizacija su dokaz prirodnosti meda! Ako više volite tečni med, zagrejte teglu u mlakoj vodi do 40°C.

Neto masa: 900g

Rokt trajanja: 3 godine

Proizvedeno u EU

ŠUMSKI Med 900g