Brašno i griz su namirnice i sastojci koji se uglavnom dobijaju od pšenice, odnosno žita. Brašno je u principu sitno samlevena i prosejana pšenica. Međutim, može da se pravi i od kukuruza, ječma, soje ili raži. Postoje meka brašna, koja se pre svega koriste za hleb, kao i tvrda brašna, koja su najčešće u upotrebi za pravljenje kolača. Takođe, mogu biti bela ili tamnija, pa odatle imamo beli i crni hleb. Griz je namirnica koju sve generacije vole da jedu. Dobija se mlevenjem pšenice iz centralnog dela njenog zrna, a zdrava je i prirodna namirnica, jer ne sadrži aditive i konzervanse. Ima veliku nutritivnu vrednost. U našoj bogatoj ponudi možete pronaći brašno za hleb, kolače, testeninu, zatim univerzalno brašno, susam brašno, laneno brašno, kao i mnoge druge vrste. Pogledajte još i Dr Oetker, Schar, Chrono zdrava hrana, SuperFood, Beyond.